Sunday, October 24, 2010

thanks FB!

today-rs happy sgt sbb kawan lama yg btl2 gile2 aku cari dah add aku di facebook.dia nampak lain,mcm bukan yg aku knl.tp sepertimana aku pernah mengenali dia,aku dapat rasakan adanya dia di sini.kita mmg sama2 dah berubah,sama2 dah ada family,tp persahabatan kita still remain...ahmad rashidi! pls..jgn hilang lagi!

WAN MUHAMMAD SHAHMI


7.3.2010-Wan Muhammad Shahmi Bin Wan Mohd Rosdi was born at Hospital An-nur,Kubang Kerian,it worth when i hug n kiss him...he was so small,delicate n radiant..proud to have u in my life.be a good boy son,do noble job,love me,papa n your sister.Ya Allah,pls give us bless...Umi will always next to u..

Sunday, February 21, 2010

long2 time...

Lamanya aku x update blog nig.i'm being soooo bz,tambah plk dgn keadaan perut yg semakin membesar bagai johan nih.utk pengetahuan semua,n info for myself...kandunganku dah msk 36weeks,means dah 9 bln. so the time is approaching...scary...anakku ini mengikut scannye,boy.hopefully xde apa2 aral melintang.aku plan nk bersalin di an-nur n pantang dekat rmh mama. well,sepanjang mengandung kali ni,mcm2 dugaan...asik demam,penat,x larat, x lalu makan...anmum tu jauh sekali,x bole telan,nk muntah.

Yg menarik dan tertariknya,kami dimurahkan rezeki oleh Allah. Alhamdulillah...aku tiba2 dpt surat bertukar ke JKR Kelantan, Bahagian Kontrak & Ukur Bahan pada 25/8/2009. Rezeki yg tak dijangka2 membuatkan kami suami isteri agak kelam kabut pd mulanya. kadang2 terfikir, kesian papa...selalu jadi mangsa keadaan.baru je dia nk naik dalam kerjanya, aku pulak kena bertukar. setelah ditimbang2, papa terus keje sana sampai projeknya selesai. 3bln kami berjauhan agak membuatkan kami tertekan. rindu sarah pada papanya sampai dia mengigau2...

Alhamdulillah, sekarang kami dah semakin stabil, mentally n emotionallynya. aku semakin selesa dgn suasana ofc baru, projek baru, kawan baru. papa pulak bekerja keras siang malam, apapun kerjanya aku x kisah asalkan halal. (Tuhan, murahkanlah rezeki kami!) Sarah pulak stat jan 2010 kami dah hantar ke Homalee,luckily dia ok dan makin pandai.sayang anak umi!

Wednesday, July 29, 2009

I'M PREGNANT!!!!

I CAN HANDLE ANYTHING,I HAVE CHILDREN!! Wah.... motivate diri sendiri nampak.haha...i noticed that something not going well with myself. i felt dizzy,groggy,loya,mmmm...segalanya x sesuai! wawawa... 20 July aku rs x sedap hati.demam aku makin teruk n aku perlu kepastian sbb kalau btllah aku pregnant,mana bole sukati telan ubat.tp kalau x pregnant,aku nk ambik ubat demam sekarang!

So aku terus beli pregnancy test,n resultnya sangat mengujakan.2 line merah terang! ye la kan? mmm x puas ati esoknya aku ambik cuti peristiwa (wah). pegi klinik n confirmkan dgn doktor. sahlah aku pregnant 5 minggu.... due nya on 22.3.2010.sarah nanti jadi kakak!

Monday, July 13, 2009

TANDA 100 HARI KEMATIAN...WAA...TAKUT!

Assalam Mu'alaikum Wbrth!!! BACALAH DENGAN TELITI!!!

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

TANDA 40 HARI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.
Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.


TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.
Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri menantikan kedatangan Malaikat Maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak!!!
forward this buletin...may ALLAH SWT bless you.

Saling berpesan2lah sesama kita........

Thursday, July 9, 2009

SARAH BELAJAR MENGIRA


video
Baruku mengerti perasaan seorang ibu bila mendengar anaknya pandai itu dan ini.aku sgt excited bila sarah dah pandai membilang,menyanyi.huh,lagu fav dia skang ni alya-tak mungkin kerna sayang tu.mak aii suka btl dia.hahahah...

SARAH'S NEW TEPEE

Ni la camp for sarah,cik elin dia yg belikan.huh,sukatinye dia...sampai 2 3 harila ngamuk nk tido dalam camp. princess tepee ni agak cute la, i guess it must be 100++.anyway thanks sis..for being such a 'murah hati' person.huhuhuhu! xpo murah hati,nati murah rejeki!